ΚΑΛΕΣΤΕ
ΤΩΡΑ!
Μήνυμα

Αισθητική Δερματολογία - Σκληροθεραπεία

sklirotherapeia

Η σκληροθεραπεία είναι η πιο συνηθισμένη και δημοφιλής θεραπεία για τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς. Χρησιμοποιείται μια βελόνα για την έγχυση ενός χημικού υγρού μέσα στη φλέβα. Το υγρό προκαλεί οίδημα στα τοιχώματα της φλέβας που ενώνονται με αποτέλεσμα να σφραγιστεί η φλέβα. Αυτό σταματά τη ροή του αίματος, και η φλέβα γίνεται ουλώδης ιστός. Σε λίγες εβδομάδες, η φλέβα υποχωρεί. Αυτή η θεραπεία γίνεται χωρίς αναισθησία. Μπορείτε να επιστρέψετε σε φυσιολογική δραστηριότητα αμέσως μετά τη θεραπεία . Η ίδια φλέβα μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο από μία φορά. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αυτή η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική όταν εφαρμοστεί σωστά.

Πιθανές παρενέργειες:

  • Τσούξιμο, κοκκινίλα και ελαφρύ οίδημα του δέρματος ή εκχυμώσεις στο σημείο της ένεσης. Τα συμπτώματα υποχωρούν αμέσως μετά τη θεραπεία.
  • Κηλίδες, καφέ γραμμές ή ομάδες λεπτών αιμοφόρων αγγείων γύρω από την θεραπευμένη φλέβα. Αυτά επίσης συνήθως υποχωρούν μετά τη θεραπεία.
  • Πήγματα αίματος παγιδεύονται στη φλέβα και προκαλούν φλεγμονή η οποία δεν είναι επικίνδυνη. Μπορείτε να ανακουφίσει το πρήξιμο με την εφαρμογή θερμότητας και τη λήψη ασπιρίνης.