ΚΑΛΕΣΤΕ
ΤΩΡΑ!
Μήνυμα

Ακτινοδιαγνωστικό - Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Το τμήμα της Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας είναι εξοπλισμένο , με το υπερσύχρονο μηχάνημα της εταιρείας Hologic Discovery Dexa. Θεωρείται η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται στη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Επίσης το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει την δυνατότητα λιπομέτρησης ακρίβειας με το εξειδικευμένο πρόγραμμα Body Composition Analysis (BCA). Το πρόγραμμα λιπόμετρησης ( BCA ) είναι ένα πρόγραμμα , το οποίο περιλαμβάνεται στα συστήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας EXPLORER και DISCOVERY κατασκευής του Αμερικάνικου Οίκου HOLOGIC και το οποίο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον εξεταζόμενο :

  • Μετράει με ακρίβεια το ποσοστό του λίπους, της μυικής και οστικής μάζας, καθώς και τη συνολική μάζα του σώματος, τόσο ποσοστιαία, όσο και με απόλυτες αριθμητικές τιμές.
  • Παράγει εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, οι οποίες απεικονίζουν την κατανομή του λίπους, των ιστών και των οστών με μοναδική λεπτομέρεια και διευκολύνουν τη διάγνωση και τον προσδιορισμό της κατάλληλης θεραπείας.
  • Παρέχει δυνατότητα ελέγχου της εξέλιξης του ασθενούς κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις με προβολή έγχρωμων εικόνων παλιότερων εξετάσεων, διευκολύνοντας έτσι τον γιατρό να εντοπίσει τις εκάστοτε αυξομειώσεις μέσω του Rate of Change Report.
  • Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να παρέχει σε 3 μόλις λεπτά την πιο λεπτομερή ανάλυση σύνθεση σώματος που διατίθεται σήμερα στην ιατρική τεχνολογία.
dexa